Termocom.md: O Istorie Bogată în Furnizarea de Energie Termică în Chișinău!

Не указана
18/01/2024 Moldova, Chisinau Strada Vasile Lupu 63b, Chișinău 2008 460

Описание

Sistemul de alimentare centralizată cu energie termică a Chișinăului are rădăcini adânci, începând cu anul 1956. În acea perioadă, „Teploenergoproiect” din Kiev a elaborat proiectul tehnic pentru termoficarea Chișinăului, proiect aprobat de Consiliul Economiei Naționale al RSSM în 1957.


În octombrie 1984, a fost înființată Întreprinderea de Stat „Communteploseti”, care mai târziu a devenit SA „Termocom”. Aceasta a fost integrată în cadrul Asociației Republicane „Termocomenergo”, responsabilă pentru deservirea punctelor termice centrale și individuale, rețelelor termice de încălzire și a celor de alimentare cu apă caldă menajeră din interiorul cartierelor, ansamblurilor de elevatoare și blocurilor de comandă.


În mai 1995, rețelele termice magistrale și de distribuție, precum și stațiile de pompare, au fost transferate de la Compania de Stat „Moldenergo” la SA Termocom.md, creându-se un sistem unic de termoficare. Ulterior, la 1 octombrie 1999, SA „Rapdet” s-a unit cu SA „Termocom”, iar proprietatea de stat din capitalul statutar al SA „Termocom” a fost transferată în administrarea Primăriei Chișinău.


Cu această moștenire bogată și o echipă dedicată, Termocom.md continuă să asigure Chișinăului un sistem eficient și fiabil de furnizare a energiei termice


Телефон: +37322495097