Explorând Bogăția Culturală și Istorică: Primaria-Soldanesti.md

Не указана
26/01/2024 Moldova, Soldanesti MD-7201, Republica Moldova Or. Şoldaneşti, Str. Păcii, 8 238

Описание
Primaria-Soldanesti.md, situată în cadrul Raionului Șoldănești, se află la latitudinea 47.8135, longitudinea 28.7932 și altitudinea de 145 metri față de nivelul mării. Conducerea acestei primării este asigurată de ALEXANDRU TINICĂ, reprezentant al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Conform recensământului din 2014, populația localității numără 5 883 locuitori, iar distanța directă până la orașul Chișinău este de 78 km.


Orașul Șoldănești se întinde în valea râului Ciorna, care străbate zona paralel cu drumul de tranzit Soroca-Rezina. Așezat pe ambele maluri ale râului Ciorna, orașul are o lățime medie de aproximativ 4 km spre sud și 0.5 km spre nord. Zona înconjurătoare este marcată de dealuri cu direcția NV-SE, predominant în funcție de cursul râului Ciorna. În vecinătatea orașului se află localități precum Şestaci, Şipca, Mihuleni, Parcani, Piscăreşti și Olişcani.


Studiile arheologice au evidențiat existența așezărilor omenești în diverse perioade istorice, inclusiv în epoca paleoliticului, eneoliticului și fierului. O parte importantă a istoriei locale este reprezentată de monumentele și descoperirile arheologice, inclusiv cele din perioada daco-romană.


Primaria-Soldanesti.md reflectă preocuparea pentru promovarea valorilor istorice și culturale locale, având în vedere siturile arheologice din zonă și contribuția la cunoașterea trecutului moldovenesc.

Телефон: +37327222305